כיצד חיות קהילות שונות יחד ולחוד? כך שכל קהילה משגשגת לפי צרכיה ואמונותיה ויחד עם זאת הן מקיימות מרחב משותף ועתיד משותף? זהו לתפיסתנו אחד האתגרים המרכזיים של החברה בישראל. במוסדות אקדמיים מתקיים שילוב נסיבתי בין חברי קהילות תרבותיות שונות, כאשר סגל אקדמי, סגל מינהלי, סטודנטים וסטודנטיות מזהויות ותרבויות מגוונות משתייכים למסגרת משותפת. מוסדות אקדמיים עשויים לראות במצב זה נטל שיש להתמודד איתו או עושר תרבותי, והזדמנות לקדם סדר יום, תפיסות וכלים של חיים יחד. האקדמיה במהותה עוסקת בהקניית ידע, במחקר וביצירת ידע חדש, ידע שיסייע בבניית חברה טובה יותר.
ככל שתהליכים אקדמיים יכירו ויתנו מקום לידע תרבותי של אנשים ממגוון זהויות בתכנית הלימודים, במחקר ובחיי הקמפוס, הם יהיו יותר רלוונטיים ויהוו אמצעי לחיזוק המודעות, הרגישות וההיערכות שיש לעשות כדי לייצר מרחב שמנכיח את מגוון התרבויות לצד תחושת שייכות למרחב משותף.
מידי שנה כל מוסד אקדמי מפרסם את הלוח האקדמי שלו בו לרוב מופיעים מועדים הנוגעים לשנת הלימודים- חופשים, ימי שבתון וחגים דתיים ותרבותיים רשמיים. המועדים הפרושים לאורך השנה מבטאים את המגוון והעושר התרבותי בחברה שלנו, יש בהם הזדמנות למפגש בין-תרבותי, אך גם לקביעת סדר יום ומדיניות שמעבירה מסר של מקום לכולם.
בכלי זה, אנו מבקשים להציע נדבך נוסף ללוח השנה האקדמי בו יבואו לידי ביטוי העושר והנכסים התרבותיים של מגוון הקהילות והתרבויות במוסד, כולל גם הצעות לפעילויות שיסיעו לתרגל ולקדם חיים יחד. השאיפה היא להשתמש בלוח השנה כציר מארגן בתכנית העבודה השנתית של המוסד על אגפיו השונים וכאמצעי לקידום שותפות חברתית בין הקהילות במוסד האקדמי.